onsdag 10 augusti 2011

Whippetrace Halmstad!

Lördagen den 6 augusti kl 05.45 satte vi kurs mot Halmstad för whippetracetävling. Vi anlände lagom till veterinärbesiktningen kl 9.00 och det var soligt och fint väder, trots att smhi varnat för sämre väder. Det fläktade lite också så det verkade lovande för hundarnas del att det inte skulle bli übervarmt.


Massor av mysiga hundar och massor av härliga
trevliga människor, att vara på tävling är kul!!
(Fotot lånat från Halmstadklubbens hemsida,
mitt kamerabatteri ville inte alls vara med...  Fotograf: Torsten Axelsson)


Nevis var taggad som vanligt och var väldigt ivrig att komma igång. I första loppet sprang han mycket bra, han fick en snabb bra start och vann loppet med tiden 9.57 - hans hittills bästa tid!

I andra loppet gick det inte riktigt lika bra tyvärr. Nevis fick en snabb start nu också och for iväg som ett skott, men direkt efter start blev han tyvärr attackerad av en annan hund i samma lopp som for på honom bakifrån och muckade bråk, ett ganska kraftigt anfall som kostade honom mycket tid. Jag stod kvar vid startboxarna med hjärtat i halsgropen och såg dem ryka ihop men sen satte Nevis fart igen och fullföljde loppet (duktig kille!!). Den andra hunden blev diskvalificerad och inga skador skedde eftersom hundarna bär munkorg. Nevis kom tvåa med tiden 9.86, en bra tid med tanke på omständigheterna tycker jag. Visst blev jag först besviken, han kunde ju fått en bättre tid och därmed hamnat i högre final, men detta är ju sånt där som kan hända. Det är ju trots allt djur och allt kan hända. Och Nevis skötte sig strålande, och det var huvudsaken. Han kunde ju egentligen lika gärna blivit rädd när den andra hunden for på honom och vänt tillbaka till mig, men han fintade bort den andra hunden och fortsatte loppet. Hundens ägare pratade jag aldrig med, men en av hennes klubbkamrater kom fram och beklagade vad som hänt och berättade att hunden aldrig gjort så på träning, så detta kom säkert som en överraskning både för hundens ägare och andra. Tråkigt när det händer, men säkert lika tråkigt för ägaren.

Nevis kvalade in i c-final och jag var allt lite nervös för att han skulle blivit skrämd av förra loppet då han blev attackerad bakifrån, kanske han nu inte skulle våga ligga före någon annan hund och ha dem bakom sig...? Kanske han skulle hålla igen och vilja ha dem framför sig... Det blev några timmars orolig väntan innan det var dags för finalerna.

Men hönsmatte oroar sig i onödan, han gjorde ett kanonlopp och matte kunde andas ut. Han vann finalen och pressade ytterligare sin bästa tid: 9.55 sek! Jäääääj!!


Alla finalvinnare, hanar
(Fotograf: Torsten Axelsson, Halmstad)


Fotona har jag lånat från Halmstadklubbens hemsida, batteriet i min kamera ville inte alls vara med så där stod vi med oduglig kamera till min stora frustration.

Efter en lång men supertrevlig dag styrde vi sedan hemåt, och tankarna började redan vandra - när var det nu nästa tävling var...? Men det är ju för att det är så himla KUL att tävla!! Både själva sporten men även allt runtomkring; stämningen, hundarna, människorna, spänningen, ja allt sånt gör ju också att hela dagen blir så alltigenom trevlig!

2 kommentarer:

  1. Återigen Grattis!
    Det är så roligt att ni båda två finner tävlingarna så trevliga!
    Och nästa tävling får du gärna släpa med dig döttra din! Någon måste ju komma med och styra upp det här med fotograferingen... :)

    SvaraRadera
  2. Ja tack gumman, du får gärna hänga med! Både som hejjaklack och som proffsfotograf!

    SvaraRadera