tisdag 2 augusti 2011

Sololicens rundbana

Lördag 16/7 åkte vi till rundbanan i Landskrona för att prova om Nevis skulle klara sin sololicens. Lite tveksamma var vi för han hade ju inte tränat så mycket, men vi tänkte att vi provar ändå. Går det så går det! Om han inte skulle klara licensen så är det ju ändå en bra chans till ett träningslopp, vi bor ju 40 mil t.o.r så man åker ju inte dit och tränar varje vecka precis.

Det var soligt och fint väder när vi anlände i Landskrona på förmiddagen. Nevis uppfödare, Ann-Christine och Bengt, var i Holland och tävlade i EM med sina hundar så vi hade ingen med oss att fråga. Men lite förberett var det ändå, Ann-Christine hade varit snäll och bett Åsa (som sagt att hon skulle vara där den dagen) hjälpa oss om det blev några problem, och även förberett registratorn att Nevis behövde en registreringsbok.

Av Åsa fick vi låna ett rundbanetäcke för det har jag inte köpt egna än, jag har inte lyckats hitta någon i Sverige som säljer (!). Stort tack för lånet Åsa!


Nevis uppvärmd och klar för start...


Nevis skulle springa sololicenslopp medeldistans 480 m. Han var rejält ivrig att komma iväg och starten gick bra. Han sprang väldigt bra och höll sin position stadigt i kurvorna utan att gira ut mot ytterspår, duktig kille!!



Nevis i flygande fart efter trasan!


Och loppet blev godkänt!! Med bra tid dessutom, 33.73 sek. Hastighet: 51.24 km/h!



Nevis målfoto


Efter loppet ordnade vi hans registreringsbok där alla uppgifter förs in. Sedan styrde vi kosan hemåt igen, väldigt glada över dagens resultat!

Sololicensen är avklarad, så nu behöver han bara springa ett lopp tillsammans med fem andra hundar för att vara klar för tävlingsbanorna!

2 kommentarer:

  1. Det gjorde ni riktigt bra! Täcken kan vi prata om var man köper när vi ses (ikväll). Det är minsann inte alla som klarar av att springa för licens på så kort tid. GARTTIS!! till Nevis och matte!

    SvaraRadera
  2. Ann-Christine: Tack! Jag har beställt täcken från Tjeckien nu, tror jag fick till det med betalning via Paypal. Otroligt att man inte kan köpa täckena här i Sverige!!

    SvaraRadera