söndag 21 augusti 2011

Whippetrace Asarum!

Lördagen den 20 augusti - whippetracetävling i Asarum! Hemmabana och inte så lång resväg, skönt att slippa gå upp i ottan för att köra många mil. Det var en jättefin dag utan att vara för varmt, lite blåsigt men uppehåll som tur var. Ca 37 hundar anmälda.

Nevis var som alltid pigg och förväntansfull. I första loppet sprang han bl a mot sin pappa och slutade som tvåa med en hundradels sekund efter pappa King, och sprang på ny personlig rekordtid: 9.51 sek mot Kings 9.50 sek. Mer jämnt än så kan det knappast bli, spännande!

I andra loppet såg allt kanonbra ut, Nevis fick en mycket bra start och låg jämsides med pappa King när de sida vid sida störtade efter trasan, tätt följda av de andra två hundarna i samma lopp. Men oturen var framme - linan till trasan gick av!! Fan också! Där blev den förb*** trasan liggande mitt på banan, hundarna blev lite förvirrade och stimmade runt innan några av dem vände och sprang tillbaka till startboxarna igen, bland dem Nevis. Så loppet ogillades och skulle gå om lite senare. Attans, det verkade ju som att detta skulle blivit en mycket bra tid om inte detta hänt. Aja, det är sånt som händer.

Efter tikarna sprungit var det dags att göra ett nytt försök, samma lopp mot samma hundar igen. Nu började hundarna bli lite trötta, de var fortfarande taggade men inte lika intensivt. Denna gång höll linan och Nevis slutade som trea med tiden 9.75 sek.

Efter lunch och en powernap för Nevis var det dags för finalerna, det var spännande att gå bort till anslagstavlan för att ta reda på i vilken final han skulle springa. Kanske han varit snabb nog idag att springa i B-finalen...? Eller kanske inte förresten, de hade ju fått springa om andra loppet och då varit lite tröttare så tiden kanske inte riktigt skulle räcka...?

Så döm om min förvåning när jag ser på listan att han platsat i A-final!! Va!? I A-finalen?? Jodå det stämde. Wow vad skoj! Ujuj, nu skulle det bli tuffa tag och hårt motstånd mot riktigt duktiga hundar! På listan ser jag att även pappa King och brorsan Bangbang ska springa i samma lopp! Rena familjefesten ju! :-)
När vi gick upp till start hade jag inga förväntningar alls faktiskt, jag var redan sååå himla nöjd med att det gått så här bra, tänk att min lille knodd kvalat att springa mot dagens tre bästa hanhundar! Så duktig han är min lille prins!

Starten går, boxarna öppnas och Nevis kastar sig ut sida vid sida med brorsan Bangbang, pappa King (Daigo v d Wateram) och Miraqulix Break of Dawn var bara aningen efter. Alla fyra ger järnet och flyger fram över gräsbanan, det ser ut att vara millimeterjämnt men precis i slutet drar Nevis ifrån och vinner med tiden 9.55 sek! Va!? Vad hände? VANN han?? Jodå det gjorde han, han vann A-finalen, fantastiskt roligt!

Det var så himla kul att få se dessa tre springa tillsammans - far och två söner i ett så fantastiskt spännande lopp. Vilka vovvar så duktiga de är! Hejja Held-whippar!!!!!

Stort grattis till Ann-Christine och Bengt för dagens jättefina placeringar:
brorsan Bangbang trea i A-final
pappa King fyra i A-final
syrran Sotis vann tikarnas B-final
Picko, äldremannen, vann D-finalen

Och grattis även till syrran Bertha som klarade sitt första licenslopp idag och dessutom blev trea i tikarnas B-final. Vilken dag för denna lilla familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar