måndag 16 maj 2011

Demolition!

Husets renovering och utbyggnad fortskrider! Den gamla utbyggnaden med hall och badrum är riven, det är bara ett stort hål in till vårt fd sovrum...! Ramen för gjutningen av nya grunden är klar och i morgon gjuter vi förhoppningsvis.

Vi bygger till på två håll, på gaveln och ena långsidan. Det blir ny hall, badrum, grovkök, sovrum samt dubbelt så stort vardagsrum som tidigare. Och en vinterträdgård!! *längtar*

Gaveln av huset ser ut så här nu. Den stora härliga hagen där det ofta strosar rådjur och älg syns i bakgrunden, Nevis favoritplats - där kan man rejsa järnet!















Insidan. Här ska öppnas upp till dubbel takhöjd och stora fönster.















Och trädgården, den e fin den nu... *suck*















Det är compact living som gäller nu några månader. Vi har säng, matbord, garderober m.m. m.m. i köket, enda rummet vi kan bo i. Men det är mysigt faktiskt, lite campingkänsla över det. Vår duktiga byggkarl fick gäststugan, han bor hos oss under veckorna eftersom han bor ganska långt bort i vanliga fall.

Toa. Ja det har vi ingen. "Buske nr 9 runt hörnet vid stallet" gällde några veckor men kändes lite jobbigt... hallå, jag kommer faktiskt från stan egentligen, inte så van att bo så här primitivt... så min älskade sambo byggde ett utedass till mig! *love* Så nu ska jag nog överleva ett tag tills huset är klart! :-)
Ser nog rätt komiskt ut när man tassar ut sent på kvällen med pannlampa och dassrulle i näven... Får en att tänka på filmen "Drömkåken" när Susanne Reuter sitter på sitt utedass under sin husrenovering, drar lite i pappersrullen och hela utedasset faller isär. Underbar film! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar